Đoković: Moje namjere protumačene kao sebične, teške i nezahvalne

 Đoković: Moje namjere protumačene kao sebične, teške i nezahvalne

Foto: Independent.co.uk

Novak Đoković obratio se pismom koje je poslao Kregu Tajliju, direktoru Australijan opena, nakon napisa u medijima da je na sebičan način želio da se pravila karantina u Melburnu mijenjaju zbog njega.

„Moje dobre namjere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To ne može biti blizu istini. Ne tumači se svaki postupak kao ono što zapravo jeste i nekada kada vidim kako se stvari posle odvijaju, imam tendenciju da zapitam sebe da li treba da ostanem po strani i uživam u svemu što imam umjesto da obraćan pažnju na muke drugih. Ipak, uvijek izaberem da nešto uradim i da budem od koristi uprkos nesporazumima i posledicama koje predstavljaju izazov“, stoji u Novakovom otvorenom pismu.

Dodao je da mu je istinski stalo do kolega igrača i takođe razumije kako svijet funkcioniše – ko dobija veće i bolje i zašto je to tako.

„Zaradio sam privilegije na teži način i upravo zato mi je teško da sam gledam kada znam koliko je meni značila svaka pomoć, gest i lijepa reč kada sam ja bio mali i nebitan u svijetu. Zato korisim svoju privilegovanu poziciju da koliko god mogu budem od koristi kada je to potrebno. Uvijek sam imao veoma dobar odnos sa Kregom, poštujem sav trud koji je uložio u to da Australijan open bude mjesto kojem se radujem svake godine. U našem dopisivanju preko imejla iskoristio sam priliku da razgovaramo o potencijalnim poboljšanjima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu“, naveo je Đoković između ostalog.

Potvrdio je da je bilo nekoliko ideja i predloga drugih igrača iz našeg grupnog ‘četa’.

„Nije bio cilj da se bilo kome naškodi, već je bila samo namjera da pomognemo. Bio sam svjestan da su šanse male da se bilo koji naš predlog prihvati, baš kao što je odbijen moj zahtjev da budem u karantinu sa timom u Melburnu umjesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade. Pošto nijesam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno.“

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja