,,Hrabri sokoli“ večeras igraju posljednji meč u grupi C1

 ,,Hrabri sokoli“ večeras igraju posljednji meč u grupi C1

Foto; FS Crne Gore

Fudbaleri Crne Gore večeras imaju šansu da naprave veliki pomak u UEFA Ligi nacija.

Računica je jasna – pobjeda nad Kiprom donosi plasman u Ligu B, kategoriju iznad trenutne, u najmlađem takmičenju pod okriljem Uefe.

– Očekujem pobjedu i sve radimo u tom pravcu. Od starta je bio cilj da budemo prvi, da odemo u viši rang, a sada smo na korak od toga. Igramo protiv rivala kojeg smo savladali u gostima, ali i oni su uoči našeg novog duela pobijedili favorita grupe, Luksemburg. Nakon tog trijumfa, Kipar sigurno misli da će pobijediti i nas. Moramo da budemo oprezni i obezbijedimo rezultat koji nam garantuje prolaz u Ligu B – rekao je Hadžibegić pres konferenciji u Kući fudbala.

,,Hrabri sokoli“ su bez većih problema savladali Kipar u Nikoziji, početkom septembra. Ipak, selektor ne želi da se previše osvrće na taj meč.

– Svaka utakmica je različita. Preokreti su u fudbalu uvijek mogući. Zadovoljan sam što smo ostvarili, a da može bolje – može uvijek. Pogledajte analizu svih grupa, pogledajte ekipe iz bivše Jugoslavije. Odmah će vam biti jasno da u fudbalu više niko nije siguran nizašta. Moramo biti odlučni da dođemo do cilja. Kasnije ćemo vidjeti što smo mogli bolje, istakao je Hadžibegić.

Foto: FS Crne Gore

– Kipar nije neka ,,lijeva“ ekipa, a ima i motiv, jer želi da izbjegne posljednje mjesto u grupi, kako ne bi igrao u Ligi D. Naš motiv je plasman u viši rang. Mi imamo i želju i htjenje, mi ćemo pošteno oznojiti dres, a šta će biti na kraju, vidjećemo, poručio je selektor.

Kod iskusnog stručnjaka ne postoji dilema o tome da li Crna Gora treba da igra u Ligi B.

– Igrač kad trenira želi da uđe u tim, kada uđe u tim želi da pobjeđuje. To je prirodan proces u sportu. Mi želimo u Ligu B, ako se plasiramo i ako budemo kompletni željećemo u Ligu A, ali fudbal je nepredvidiv, dodao je Hadžibegić.

Želje igrača prenio je Marko Bakić. Vezista belgijskog Muskrona poručuje da će ,,sokoli“ uraditi sve da pobijede Kiapr.

– Ljudski i sportski je da težiš da napreduješ, da težiš boljem. Naša želja je da podignemo reprezentaciju i crnogorski fudbal na viši nivo, da budemo u jačoj konkurenciji, da napredujemo time što ćemo igrati u Ligi B, sa veoma kvalitetnim reprezentacijama, kazao je Bakić.

Ambicije ,,sokola“ su da se upiše još jedna pobjeda.

– Svjesni smo u kakvoj smo situaciji i to je ono što smo željeli. Lideri smo, imamo ambicije i cilj u posljednjoj utakmici. Kipar će imati motiv, jer ne želi da bude posljednji u grupi. Pred nama je zahtjevna utakmica, jer su i ambicije protivnika jasne, istakao je Bakić.

Meč na Gradskom stadionu u Podgorici počeće u 20:45 časova. Sudijski tim dolazi iz Izraela. Predvodi ga Eitan Šmulevic, uz asistente Sagija Mecambera i Toma Adija. Četvrti sudija biće Eli Hacmon.

Izvor: FS Crne Gore

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još