Klikovac: Nadam se da ćemo biti sve kao jedna

 Klikovac: Nadam se da ćemo biti sve kao jedna

Izvor: foto: RSCG

Crnogorske rukometašice juče su počele „operaciju Tokio“ i odradile prvi trening uoči kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, „lavice“ će odraditi u popodnevnim satima i tako zvanično početi pripreme za veliki izazov koji ih očekuje predstojećeg vikenda.

Naša selekcija biće bez dvije važne igračice na bekovskim pozicijama Jelene Despotović i Đurđine Malović, ali i pored toga „lavice“ vjeruju u dobar rezultat.

„Imamo veliku šansu da se borimo za Tokio. Ovakva prilika se ne ukazuje svakog dana. Iako smo u oslabljenom sastavu, možemo da se borimo. Utakmica protiv Rumunije je ključna. Neće sa njima biti lako, kao što neće biti lako protiv Norveške. Oba protivnika su jaka, drugačija…Mislim da možemo sa našom odbranom i srcem doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da ćemo biti sve kao jedna i da ćemo to dokazati“, poručila je Bobana Klikovac.

Matea Pletikosić je istakla da je srećna što su napokon na okupu i što imaju priliku da se bore za Tokio.

„Naš najveći motiv je da pokažemo dobru igru u obje utakmice. Najteži meč je u nedjelju, ali nećemo se predati. Mogu da kažem da će biti jako teško, jer nam nedostaju Jelena Despotović, Tatjana Brnović i Milena Raičević. Ali, borićemo se i za njih. Naši najveći aduti su dobra odbrana i da budemo sve kao jedna“, kazala je Pletikosić.

U petak, prvog dana turnira, Crna Gora će igrati protiv Norveške, subota je slobodan dan za naš državni tim, a u nedjelju rival će biti Rumunija.

Plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Portal RTCG 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još