Na stadionima pod Trebjesom održano prvenstvo u krosu: Perunović neuhvatljiva

 Na stadionima pod Trebjesom održano prvenstvo u krosu: Perunović neuhvatljiva

Foto: ASCG

Slađana Perunović, atletičarka AK „Nikšić“ i Goran Bubanja iz podgoričkog AK „Sparta“ osvojili su prvenstvo Crne Gore u krosu. Nacionalno prvenstvo, 63. po redu, održano je juče na terenima ispod Trebjese, u tehničkoj organizaciji AK „Nikšić“, pod pokroviteljstvom ASCG i podršku Uprave za sport i mlade, prenosi portal Onogošt.

Slađana Perunović je u trci na tri hiljade metara ostvarila trijumf ispred atletičarki podgoričkog “Maratona”, Vesne Pavlićević i Rade Miladinović. Najbolja dugoprugašica u istoriji crnogorske atletike je pobjedom u jučerašnjoj trci ukupno 15. put osvojila prvenstvo Crne Gore.

U konkurenciji seniora, Goran Bubanja je u trci na 6.000 metara kroz cilj prošao prije drugoplasiranog Miloša Mikića iz AK “Sparta” i višestrukog pobjednika Dragoljuba Koprivice.

Prvenstvo je održano u još sedam uzrasnih kategorija.

U konkurenciji cicibana najbrži su bili članovi AK “Lovćen” Aleksa Božović i Teodora Borozan. Kod mlađih pionira pobijedili su Matija Bulajić iz AK “Nikšić” i Anđela Đuranović takmičarka AK “Sanja”, dok su kod pionira trijumfovali Luka Tadić član AK “Nikšić” i Anabela Mujovi iz AK “Sanja”,

U uzrasnoj kategoriji mlađi juniori bolji od ostalih su bili Petar Veljić iz AK “Lim” i Divna Ratković iz AK “Sanja”. U konkurenciji juniora pobjede su ostvarili Nemanja Đurišić član AK “Lim” i Marija Perišić iz AK “Lovćen”. Kod mlađih seniora trijumfovali su Vasilije Šćepanović iz AK “Budućnost”, te Marija Živković iz AK “Lim”.

U konkurenciji veterana, preko 65 godina, pobijedio je Milan Vujičić, član AK “Nikšić”.

Nastupilo je preko 120 atletičara iz devet atletskih klubova, dok su najviše medalja osvojili takmičari AK „Lovćen“, ukupno devet odličja uzeli su trkači sa Cetinja.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja